Nyheter

Turako i Enterprise Magazine

Newspaper_Startpage

Läs om Turako i nättidningen Enterprise Magazine. Ola och Magnus berättar om hur de ser på företaget och framtiden. ”Fastighetsbyggare med samhällsengagemang” är rubriken och där framkommer bland annat vikten av goda samarbeten och tidigare erfarenheter för att projekten skall lyckas. http://www.enterprisemagazine.se/nyheter/fastighetsutvecklare-med-samhallsengagemang-turako

Nyheter januari

Turako har utökat sin personal med två nyanställda, Mats Mattsson och Linda Widén. Mats har en bakgrund inom NCC och Linda har arbetat som konsult i egen regi.

Den nya förskolan för 160 barn, i det nya bostadsområdet Jungfrusunds Sjöstad på Ekerö, har kommit igång på allvar. Den ska stå färdig till hösten 2018. Grunden är klar och nästa vecka planeras monteringen av huset att starta.

Förskolan i Lund har nu färdigställts och hyresgästen har flyttat in.

Förskolan Solängen i Huddinge – Tätt hus är nu klart och inflyttning till sommaren.

Skolan i Västra Länna – Ett av husen är på plats och det andra är på gång inom de närmsta veckorna.

Ny skola i Länna – arbetet är igång

Arbetet är igång för den nya skolan i Länna, Huddinge Kommun.

Skolan kommer ge 660 nya skolplatser. Hyresgäst är Internationella Engelska Skolan.

Inflyttningen är beräknad till hösten 2018.

Turako bygger förskola i Lund

Nu har Turako byggstartat förskolan Utforskarna i Lund.

Pysslingen bedriver idag en förskola för cirka 70 barn som nu ersätts med en nyproducerad förskola för dubbelt så många barn. Den nya förskolan kommer att ha ett stort modernt tillagningskök. Inflyttning sker i augusti 2017.

Ny förskola i Huddinge på väg

Turako ska uppföra en förskola för 130 barn vid Björkängshallen. Förskolan kommer att ersätta den befintliga förskolan Solängen men tillför också cirka 30 platser centralt i Huddinge. Inflyttning beräknas ske i december 2017 och förskolan uppfyller kraven för passiv hus.

Engelska skolan i Länna byggstartad

Nu har markarbeten påbörjats i Turakos projekt i Västra Länna, Huddinge. Internationella Engelska skolan öppnar en grundskola för 660 elever höstterminen 2018. Skolan ska certifiera sig enligt Miljöbyggnad Silver.

Turako erhåller markanvisning i Knivsta

Turako har på Boängsvägen i Knivsta erhållit en markanvisning för uppförandet av en förskola för 120 barn.

Detaljplanearbete pågår och förskolan beräknas stå klar under 2019.

Välkommen Karin

I augusti 2016 började Karin Ankar sin anställning som projektchef hos Turako. Karin kommer närmast från Jernhusen och kommer att förstärka Turako på många sätt bland annat genom att leda ett flertal skol- och förskoleprojekt.

Turako bygger skola i Huddinge för 480 elever

Turako har ingått ett ramavtal med Huddinge kommun om att förvärva en tomträtt i Rosenhill för att uppföra en skola med Skapaskolan som hyresgäst och verksamhetsanordnare. Skolan ska inrymma 480 elever i årskurserna F-9 och stå klar till höstterminen 2017. Detaljplanen förväntas vinna laga kraft under våren 2016. Entreprenör är Friendly Building.

Skapaskolan Rosenhill

Turako anställer ekonomichef/controller

I mars 2016 börjar Peder Nielsen sin anställning hos Turako. Peder har de senaste 10 åren suttit i ledningsgruppen för NCC Property Development Sverige och har totalt 35 års erfarenhet från fastigheter och fastighetsutveckling.

Turako avtalar om två markanvisningar i Stockholm

Turako har ingått markanvisningsavtal med Stockholms stad gällande två förskolor i Axelsberg. Den ena ingår i detaljplaneringen för området kring Axelsbergs centrum kv Fader Bergström och beräknas stå klar 2019. Totalt kommer cirka 160 barn att få plats i förskolan. På fastigheten Arnljot 21 vid Frans Hedbergs väg planerar Turako att uppföra en förskola för 100 barn med inflyttning under 2017.

Sida 1 av 3123

Senaste nytt från Turako

 • Nyheter januari
  februari 7, 2018 by
  Turako har utökat sin personal med två nyanställda, Mats Mattsson och Linda Widén. Mats har en bakgrund inom NCC och Linda har arbetat som konsult i egen regi. Den nya förskolan för 160 barn, i det nya bostadsområdet Jungfrusunds Sjöstad på Ekerö, har kommit igång på allvar....
  Läs mer
 • Ny skola i Länna - arbetet är igång
  Ny skola i Länna – arbetet är igång
  oktober 10, 2017 by
  Arbetet är igång för den nya skolan i Länna, Huddinge Kommun. Skolan kommer ge 660 nya skolplatser. Hyresgäst är Internationella Engelska Skolan. Inflyttningen är beräknad till hösten 2018....
  Läs mer
 • Turako bygger förskola i Lund
  Turako bygger förskola i Lund
  mars 8, 2017 by
  Nu har Turako byggstartat förskolan Utforskarna i Lund. Pysslingen bedriver idag en förskola för cirka 70 barn som nu ersätts med en nyproducerad förskola för dubbelt så många barn. Den nya förskolan kommer att ha ett stort modernt tillagningskök. Inflyttning sker i augusti 2017....
  Läs mer
 • Ny förskola i Huddinge på väg
  Ny förskola i Huddinge på väg
  februari 9, 2017 by
  Turako ska uppföra en förskola för 130 barn vid Björkängshallen. Förskolan kommer att ersätta den befintliga förskolan Solängen men tillför också cirka 30 platser centralt i Huddinge. Inflyttning beräknas ske i december 2017 och förskolan uppfyller kraven för passiv hus....
  Läs mer
 • Engelska skolan i Länna byggstartad
  Engelska skolan i Länna byggstartad
  februari 8, 2017 by
  Nu har markarbeten påbörjats i Turakos projekt i Västra Länna, Huddinge. Internationella Engelska skolan öppnar en grundskola för 660 elever höstterminen 2018. Skolan ska certifiera sig enligt Miljöbyggnad Silver....
  Läs mer