Genomförda projekt

Förskolan Typografen

Genom att bevara delar av gården som naturtomt ges barnen möjlighet att själva bli de som skapar.

Förskolan Typografen vid Gösta Ekmans väg i Axelsberg rymmer 120 barn och drivs av Pysslingen. Gården har till stora delar ett naturligt utseende med naturmark, en gammal ek och noga utvalda material för lekutrustning. Barnen uppmuntras till att lära sig mera om växter bland annat genom användning av de odlingslådor som ska finnas på gården.

Förskolan är energieffektiv, har en modern arkitektur och utformades för att passa in på en tomt med delvis kraftig lutning och ett flertal värdefulla ekar som ska bevaras. Arkitekt är Zin arkitektur, Street Monkey Architects och byggentreprenör Friendly Building.

Ljusa och trivsamma lokaler.

 Förskolan Hovslagaren

En ny förskola byggdes i Järfälla invid Vattmyravallen.

Förskolan blev klar för inflyttning hösten 2016 och rymmer ca 130 barn.

Förskolan byggdes med väldigt snäv tidsram!

Vattmyra Modul i fabrik 1_redigerad

Husets moduler byggdes i fabriken februari 2016…

Vattmyra hus på plats 2

Vattmyra hus på plats 1

och levererades från fabriken och lyftes på plats april 2016.

En utmanande tomt i Farsta omvandlas till en förskola i souterräng

En solig dag i februari 2015 togs det första spadtaget på den här komplexa tomten med stora nivåskillnader på Edagränd i Farsta.

Projektet med den utmanande tomten har krävt en noggrann planering och omfattande sprängningsarbete som har genomförts i flera omgångar. Förskolan som byggts i två våningsplan har en mindre del i souterräng för att klara höjdskillnaderna.

Farsta-första-spadtaget-300x200

Sju månader senare, i september, stod förskolan inflyttningsklar. Inte mindre än 120 barn tillbringar sina dagar här med Pysslingen som verksamhetsoperatör.

Moelven och Ekängen bygg och mark har varit hus- respektive markentreprenörer.
20150928_135745 (2)

 

 

 

 

 

 

20150928_135815 (2)

 

Vendelsö Hage förskola

En spännande arkitektur och höga miljökrav har varit viktiga kriterier när vi utvecklade en ny förskola i Haninge.

I förskolan, som blev färdig hösten 2014, går idag ca 100 barn. Förskolan är unik på så vis att den är den första förskolan i Sverige som levereras i färdiga moduler av stål och betong. Byggentreprenören är Friendly Building som specialiserat sig på att få utseendet, funktionen och miljötänket att fungera i en helhet. Självklart uppfyller förskolan standarden för passivhus!

 

Sandudden förskola

I januari 2014 flyttade Pysslingen in i Turakos nybyggda förskola på Sandudden i Ekerö kommun. Förskolan har 6 avdelningar, ett tillagningskök och den står på en 7000 kvm stor tomt. Projektet påbörjades i mars 2013 efter en direkt förfrågan från Ekerö kommun och Pysslingen och stod alltså färdig mindre än 10 månader senare. Förskolan byggdes av Flexator och ägs från och med mars 2014 av Hemsö Fastighets AB.

Jordens skola i Norrtälje Kommun

I samarbete med Hemfosa Fastigheter har Turako under sommaren 2012 genomfört ytterligare ett projekt där vi har byggt Jordens Skola i Färsna, Norrtälje kommun.
Hyresgäst är Pysslingen och när skolan öppnade i augusti 2013 så fanns det plats för ca 350 elever. Under de två-tre första åren kommer skolan till delar att inrymma förskola.

 

Vendelsö Hage i Haninge Kommun

För Hemfosa Fastigheters räkning har vi under 2011-12 genomfört ett projekt med en skola/förskola i Vendelsö, Haninge kommun. Hyresgäst är Pysslingen och totalt kommer 100 förskolebarn och 240 elever upp till årskurs 6 att gå på skolan. Skolans storlek är på ca 3 300 kvm BTA.

Senaste nytt från Turako

 • Nyheter januari
  februari 7, 2018 by
  Turako har utökat sin personal med två nyanställda, Mats Mattsson och Linda Widén. Mats har en bakgrund inom NCC och Linda har arbetat som konsult i egen regi. Den nya förskolan för 160 barn, i det nya bostadsområdet Jungfrusunds Sjöstad på Ekerö, har kommit igång på allvar....
  Läs mer
 • Ny skola i Länna - arbetet är igång
  Ny skola i Länna – arbetet är igång
  oktober 10, 2017 by
  Arbetet är igång för den nya skolan i Länna, Huddinge Kommun. Skolan kommer ge 660 nya skolplatser. Hyresgäst är Internationella Engelska Skolan. Inflyttningen är beräknad till hösten 2018....
  Läs mer
 • Turako bygger förskola i Lund
  Turako bygger förskola i Lund
  mars 8, 2017 by
  Nu har Turako byggstartat förskolan Utforskarna i Lund. Pysslingen bedriver idag en förskola för cirka 70 barn som nu ersätts med en nyproducerad förskola för dubbelt så många barn. Den nya förskolan kommer att ha ett stort modernt tillagningskök. Inflyttning sker i augusti 2017....
  Läs mer
 • Ny förskola i Huddinge på väg
  Ny förskola i Huddinge på väg
  februari 9, 2017 by
  Turako ska uppföra en förskola för 130 barn vid Björkängshallen. Förskolan kommer att ersätta den befintliga förskolan Solängen men tillför också cirka 30 platser centralt i Huddinge. Inflyttning beräknas ske i december 2017 och förskolan uppfyller kraven för passiv hus....
  Läs mer
 • Engelska skolan i Länna byggstartad
  Engelska skolan i Länna byggstartad
  februari 8, 2017 by
  Nu har markarbeten påbörjats i Turakos projekt i Västra Länna, Huddinge. Internationella Engelska skolan öppnar en grundskola för 660 elever höstterminen 2018. Skolan ska certifiera sig enligt Miljöbyggnad Silver....
  Läs mer